dekatkan hati ku dengan MU..

#CikGaram (via alwanizolkifli)

(via angahalim)

Allah tahu apa yg ada dlm hati setiap manusia. So spend most of ur time talking to Him instead of others.

"Ala bizikrillahi tatmainnul Qulub"

Jika dengan air mata itu mampu menguatkan kembali diri,
biarkan air mata tu mengalir… jangan dikesat :)

Don’t expect other people to understand you completely. Sedangkan kita pun tak faham diri kita sendiri :)

Beri peluang :)

Everyone deserves a second chance. Even chances. Manusia tu tidak sempurna. Beri peluang untuk perbaiki diri. InsyaAllah.

Jika Allah sentiasa memberi peluang untuk kita bertaubat, berubah jadi lebih baik, jadi siapa lah kita nak me-limit kan peluang ssorg tu? :)


Kadangkala, sesuatu perkara itu akan berulang kali terjadi,
hingga kita betul-betul belajar darinya :)

Maha Suci Allah..

Notes
59
Posted
1 hour ago
thejubahlady:

orang beriman dikala menyebut nama ALLAH bergetar hatinya..apatah lagi bila membaca kalam Allah..
T-T mungkinkah kita belum beriman.. sob3..Astaghfirullah.~ akh pendosa.

thejubahlady:

orang beriman dikala menyebut nama ALLAH bergetar hatinya..
apatah lagi bila membaca kalam Allah..

T-T mungkinkah kita belum beriman.. sob3..
Astaghfirullah.
~ akh pendosa.

(via angahalim)

Notes
131
Posted
2 days ago

matty-hola:

The most hopeful verse in the Quran.

(Source: sister-roda, via dunyatraveler)

Notes
2682
Posted
2 days ago

Jane Austen, from Sense and Sensibility (Penguin Classics, 2003)

(via dunyatraveler)

And sometimes I have kept my feelings to myself, because I could find no language to describe them in.

Notes
68356
Posted
2 days ago

Oscar Wilde

(via matsvri)

(Source: observando, via dunyatraveler)

I think it’s very healthy to spend time alone. You need to know how to be alone and not be defined by another person.
Notes
35518
Posted
2 days ago

rozizarina (via rozizarina)

(via dunyatraveler)

Maaf
Senang diungkap walaupun berkali-kali..

Kemaafan
Sukar dilepaskan dengan seikhlas hati..

Duhai hati,
Jadi lah pemaaf yang ikhlas..
Bukannya pendendam yang tegar..

Moga suatu hari nanti,
akan terucap jua.
” Saya Maafkan Awak Seikhlas Hati Dunia dan Akhirat “
InsyaAllah.. :)

Notes
105
Posted
2 days ago
melihat-langit-menunggu-hujan:

Let us all pray for the students, the staff and crew members involved in ferry accident. Mungkin takde sorang pun yang kita kenal dalam ferry tu. Mungkin takde sorang pun yang beragama islam dalam ferry tu. Tapi kita as a human being, yang bernaung dibawah langit yang sama, yang memandang pada bulan yang sama, berdoa untuk mereka. Tak salahkan? Ketepikan sekejap perasaan anti k-pop yang membara dalam jiwa tu. ketepikan sikap “i-am-muslim-you’re-not-why-should-i-bother”. Dalam islam sendiri ajarkan kita agar ihsan sesama makhluk. Kan? lets pray for them :)
#PrayForSouthKorea

melihat-langit-menunggu-hujan:

Let us all pray for the students, the staff and crew members involved in ferry accident. Mungkin takde sorang pun yang kita kenal dalam ferry tu. Mungkin takde sorang pun yang beragama islam dalam ferry tu. Tapi kita as a human being, yang bernaung dibawah langit yang sama, yang memandang pada bulan yang sama, berdoa untuk mereka. Tak salahkan? Ketepikan sekejap perasaan anti k-pop yang membara dalam jiwa tu. ketepikan sikap “i-am-muslim-you’re-not-why-should-i-bother”. Dalam islam sendiri ajarkan kita agar ihsan sesama makhluk. Kan? lets pray for them :)

#PrayForSouthKorea

(via dunyatraveler)

Notes
243
Posted
2 days ago

Ajal dan Jodoh.

alfaroqiah:

Tanya “bila nak kawen” takde beza ngan tanya “bila nak mati”. Bezanya cuma kawen boleh plan bila. Mati takleh nak plan. Mati ni dia bebila dan tetiba.

Mati tak boleh plan bila. Tapi kita boleh plan nak mati macam mana. Nak mati dalam keadaan baik, berbuat baiklah. Selebihnya serah pada Dia. 😊

Nak mati cara baik, berbuat baik. Nak jodoh yang baik, jadi baik. Simple. 😌

(via dunyatraveler)

Notes
119
Posted
2 days ago
TotallyLayouts has Tumblr Themes, Twitter Backgrounds, Facebook Covers, Tumblr Music Player and Tumblr Follower Counter